Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κολιέ με χειροποίητες χάντρες από fimo!!!


Καλημέρα σε όλους!!!

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου και δεν είναι δυνατόν να μην σας γράψω, καθώς γίνομαι ένα χρόνο μεγαλύτερη και σοφότερη ελπίζω......!!!

Την ανάρτηση αυτή την ανεβάζω κατά κύριο λόγο για την Άννα η οποία απογοητεύθηκε από το fimo και πολύ στεναχωρήθηκα.Γι' αυτό και θα δείξω κάτι πιο απλό από τις καρφίτσες, που είναι οι χάντρες για κολιέ!!!


Το κολιέ που είναι στη φωτογραφία έχει δύο ειδών χάντρες που πιστεύω ότι είναι αρκετά απλές για να ξεκινήσει κανείς.


Ο τρόπος με τον οποίο δουλευουμε είναι ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις.Αρχικά διαλέγουμε τα χρώματα που επιθυμούμε.Εγώ εδώ έχω επιλέξει τέσσερα χρώματα.Βέβαια στις φωτογραφίες του τρόπου παρασκευής είναι διαφορετικά γιατί το κολιέ είναι ήδη ψημένο έτοιμο!!!



Αρχικά πλάθουμε καλά το υλικό να μαλακώσει ώστε να μην θριματίζεται.Προσοχή!!!Κάθε φορά που επεξεργάζεστε άλλο χρώμα να σκουπίζετε χέρια, πάγκο και εργαλεία γιατί το φίμο χρώμα!!!Αν δείτε εμένα μου ξέφυγε λίγο πράσινο πάνω στο κίτρινο.Βέβαια δεν θα φαίνεται στην επεξεργασία αυτή αλλά κάπου αλλού θέλει προσοχή.Πλάθουμε λοιπόν σε ίσα μέρη όπως στη φωτογραφία, τόσες λωρίδες ανάλογα με το πόσο μεγάλο θέλουμε να είναι το κέντρικό κομμάτι μας.Εγώ έπλασα πέντε και πέντε και τελικά χρειάστηκα οκτώ συνολικά.


Στη συνέχεια τοποθετούμε το κέντρο και τυλίγουμε μέχρι να κλείσει!Το πλάθουμε απαλά για να κολλήσουν μεταξύ τους, χωρίς να χάθεί το κυλινδρικό σχήμα!






Ανοίγουμε (σαν φύλλο πίτας θα έλεγα) ένα άλλο χρώμα και περιτυλίγουμε όλο τον κύλινδρο!Ότι περισσεύει το κόβουμε για να κλείσει συμμετρικά!



Με ένα καλό κοπίδί ή μαχαίρι κόβουμε χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα σε τέτοιο πάχος που να μπορεί να περάσει η οδοντογλυφίδα για να γίνει η τρύπα!Η χάντρα είναι έτοιμη για ψήσιμο.




Για τη στρογγυλή χάντρα, αφού έχουμε φτάσει σ αυτό το σημείο, κόβουμε ένα πολύ λεπτό κομμάτι με το κοπίδι και αφού πλάσουμε μια σφαίρα από το χρώμα της επιλογής μας το κολλάμε πάνω।Κόβουμε όσα θέλουμε και τα κολλάμε πάνω και στο τέλος το πλάθουμε με κυκλικές κινήσεις στις παλάμες μας ώστε να ενσωματωθούν αλλά να μην χαλάσουν!!!


Στο τέλος περνάμε με προσοχή την οδοντογλυφίδα και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας।Επειδή μετά το ψήσιμο είναι ματ το περνάμε βερνίκι για να προβάλλεται το χρώμα!!





Πειραματιστείτε με χρώματα και το πώς θα διπλώσετε ή θα στρίψετε τους συνδυασμούς ώστε να κάνετε περισσότερα και διαφορετικά σχέδια!!!


Άντε και καλή τύχη!!!!!!




14 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά Πόπη! Πάντα γερή και δημιουργική! Το κολιεδάκι υπέροχο, τέλεια χρώματα! Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!
    Φιλιά! Να περάσεις καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλο μηνα και χρονια πολλα!!!!
    τι ομορφα πραγματα που φτιαχνεις!!!
    τα ξυλινα πλακιδια απο που τα παιρνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. apinkdreamer σ' ευχαριστώ πολύ!!!!Αν μπεις στα σχόλια για τα μενταγιόν με τα πλακίδια έχω δώσει τις διευθύνσεις από το Etsy που τα αγοράζω.Μπες στα λινκς και θα τα δεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχεις ενα εξαιρετικο blog!!!
    Υπεροχες οδηγιες που βοηθανε τους αρχαριους και πολυ ομορφες δημιουργιες!!!!!!
    Θα ηθελα να σε ρωτησω τι ειναι το fimo?
    Θα ηθελα και εγω να προσπαθησω καποια στιγμη.
    Επισης να ρωτησω....στο τελος χρησιμοποιεις λουστρο , υγρο γυαλι η κατι αλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω είμαι τραγική γιατί δεν είχα δει το σχόλιό σου!!!Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι γιατί είμαι καινούργια στην κοινότητα!!
    Λοιπόν το fimo είναι αυτό που λένε πολυμερής πηλός (κάτι σαν πλαστελίνη αλλά πιο σκληρό και ψήνεται όπως ο πηλός στο φούρνο)!!
    Στις συγκεκριμένες χάντρες δεν έχω χρησιμοποιήσει βερνίκι γιατί ήθελα να τις κάνω σε αφρικάνικο στυλ.Όταν ψήνεται είναι ματ αλλά όχι θαμπό οπότε έχεις τη δυνατότητα να το αφήσεις έτσι.
    Στις καρφίτσες έχω βάλει ένα βερνίκι (marabu) που μου έδωσαν στο πλαίσιο γι αυτό το σκοπό αλλά μυρίζει πολύ και τώρα πήρα βερνίκι νερού, αλλά το έχω δοκιμάσει ακόμα!
    Όταν δοκιμάσεις πες μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα όντως πολύ ωραίο το κολιέ... να ρωτήσω: το fimo ψήνεται σε κανονικό φούρνο; δεν υπάρχει πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανένα πρόβλημα!!!εγώ το έχω ψήσει και σε φούρνο με αέρα και στο πάνω κάτω και γίνεται μια χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα τι όμορφο που είναι!
    Πόσο ζηλεύω εσάς που φτιάχνετε τέτοια κομψοτεχνήματα με τα χέρια σας ~ εγώ είμαι άχρηστη σε τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπημένη Μπέττυ δεν θέλω να ακούω τέτοια!!!
    Είναι σαν να φτιάχνεις κουλουράκια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kalispera! na rotiso kati? pos plathete to fimo? prospathisa omos einai polu skliro kai trivete. mipos yparxei kapio kolpo? mipos prepei na to vrexo ligo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα magmiari!!
    Πρώτον μην απογοητεύεσαι και μην το βάλεις κάτω!!!
    Δεύτερον:Μην το βρέξεις!!Πάρε μικρότερη ποσότητα (όσο ένα φουντούκι για αρχή) και πλάσε καλά.Το όλο ζήτημα είναι να πάρει ζέστη από τα χέρια και να μαλακώσει!!Μετά δοκίμασε με μεγαλύτερες ποσότητες.Εγώ πάντα πλάθω μικρά μικρά κομμάτια γιατί είναι όντως σκληρό και τρίβεται εύκολα!!
    Περιμένω νέα σου με αγωνία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα κορίτσια,Καλημέρα Πόπη! Πολύ ωραίο το blog σου, μακάρι και το δικό μου να γίνει μια μέρα έτσι. Είμαι και εγώ καινούργια στο blog και από χθες μόλις ξεκίνησα να δημοσιεύω και τις δικές μου δημιουργίες. Και ήθελα να πω στην magmiari ότι και εγώ δυσκολευόμουν πάρα πολύ με την σκληρότητα του fimo,δεν μπορούσα να πλάθω γιατί έσπαγε σε πολλά μικρά κομμάτια! μετά ανακάλυψα ένα μαγικό υγρό όπως λέει η κόρη μου γιατί μαλακώνει το fimo και το δουλεύεις πολύ εύκολα μετά, μόνο λίγες σταγόνες αρκούν! Το υγρό είναι της polyform products (www.sculpey.com) και γράφει επάνω sculpey clay softener. Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ηθελα να ρωτησω αν τα fimo αν τα ψησω στο φουρνο εχει προβλημα να χαλασει ή να μυρισει το σπιτι..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή