Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Μενταγιόν από ξύλινα πλακίδια!!!


Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!!!

Σήμερα λέω να σας δείξω κάποια ξύλινα μενταγιόν με όμορφες εικόνες και 3D βερνίκι από πάνω.
Την ιδέα μου την έδωσαν πριν από καιρό κάτι ξύλινα κομμάτια από ένα επιπλάκι που μου είχαν ξεμείνει και αναλογιζόμενη τι να τα κάνω αποφάσισα να τα χρησιμοποιήσω για σκουλαρίκια.Τώρα βέβαια θα φτιάξω κρεμαστά για το λαιμό!!!





Τι θα χρειασούμε:




Ένα ξύλινο πλακίδιο

Μια υποδοχή για μενταγιόν ή κάποιο εργαλείο για να ανοίξουμε τρύπα

Μια εικόμα της επιλογής μας

Κόλλα

Ένα βερνίκι 3D για το φινίρισμα

Τι κάνουμε:

Παίρνουμε το πλακίδιο και κολλάμε την υποδοχή ή ανοίγουμε μια τρυπούλα για να περάσουμε έναν κρίκο για την αλυσίδα.Αν τρυπήσουμε το πλακίδιο τότε στο ίδιο σημείο πρέπει να τρυπήσουμε και την εικόνα.


Μετά απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα κόλλας ώστε να κολλήσουμε καλά την εικόνα.Αυτό που προσέχουμε είναι να μην αφήσουμε κενά αέρα μέσα γιατί θα δημιουργηθούν φουσκάλες.


Όταν στεγνώσει απλώνουμε το βερνίκι με κυκλικές κινήσεις.Εγώ το απλώνω πρώτα περιμετρικά και μετά γεμίζω το εσωτερικό.Το βάζουμε σε μια ίσια επιφάνεια να στεγνώσει.Στην αρχή θα σας φανεί θολό αλλά μετά γίνεται διάφανο.Αν θέλετε να γίνει πιο καμπυλωτό περνάτε και δεύτερο χέρι, αφού στεγνώσει καλά το πρώτο.Το δεύτερο χέρι θα αργήσει να στεγνώσει κι ας νομίζετε ότι είναι έτοιμο.Αφήστε το αρκετές ώρες για να μην σας κάνει δαχτυλιές.Νομίζω ότι φαίνεται στη φωτό το καμπυλωτό του βερνικιού.

Βγαίνουν πολύ όμορφα και τα σκουλαρίκια και το φανταστικό είναι ότι τα φτιάχνεις σε ότι μέγαθος θέλεις και με όποια εικόνα θέλεις.Ελπίζω να σας άρεσε!!

Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάζουν!!!!

7 σχόλια:

  1. Φανταστικό! Τέλειο! Εκπληκτικό! Δεν έχω λόγια! Τι άλλο να πω? Μπορείς να μου πεις ποιο βερνίκι χρησιμοποιείς γιατί θέλω να το δοκιμάσω κι εγω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι αυτά τα πλακίδια από που τα έχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς φωτεινή
    Και τα πλακίδια και το βερνίκι τα έχω αγοράσει από το Etsy.Σου γράφω τα links γιατί μετά από έρευνα ήταν τα πιο οικονομικά που είχα βρει:

    http://www.etsy.com/listing/41718343/unfinished-wooden-squares-1-14-inch-pack

    http://www.etsy.com/listing/48477823/unfinished-wooden-circles-1-inch-or-254

    Το βερνίκι είναι αυτό:

    http://www.etsy.com/listing/43999200/save-on-2-pack-original-3d-crystal

    Είναι λίγο ακριβό αλλά η ποσότητα που βάζεις είναι μικρή και βγαίνει οικονομικά.Έψαξα να το βρω Ελλάδα αλλά πουθενα.Αν το βρεις εδώ πες μου να το ξέρω!!

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόπη σ'ευχαριστώ πάααρα πολύ για την άμεση και λεπτομερέστατη απάντηση! Πώς αγοράζεις προιόντα από το etsy? To ξερω σαν site αλλά δεν ήξερα κάποιον που να έχει αγοράσει για να ρωτήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω αγοράσει πάρα πολλά πράγματα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
    Γίνεσαι μέλος και πληρώνεις με κάρτα.Εγώ έχω βγάλει μια προπληρωμένη για να βάζω όσα χρήματα χρειάζομαι.Καλό είναι να γραφτείς στο Paypal και να πληρώνεις μέσω αυτού.Έτσι δίνεις τον αριθμο της κάρτας στο πέιπαλ και σου δίνει κωδικό για τις συναλλαγές σου.Με τον τρόπο αυτό δεν εχει κανείς άλλος τον αριθμό της κάρτας σου και αν έχεις πρόβλημα με οποιαδήποτε παραγγελία σου τα δίνει πίσω τα χρήματα.
    Το Etsy είναι φανταστικό έχει φοβερά πράγματα για υλικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελεια μπραβο σου πως το κοβεισ το ξυλο? κοντρα πλακε ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πανέμορφα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! η κόλα που έβαλες είναι ατλακόλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή